Foglalás
Főoldal / Hírek / Káli Ildikó látogatása

Káli Ildikó látogatása

2023. 02. 10.

Szállodánk Winestone Éttermébe látogatott Káli Ildikó Sommelier, francia bor és pezsgő szakértő, ahol helyi alapanyagokból készült ételünket fogyasztotta és borkínálatunkból a Dereszla Pincészet fiatalos, könnyed, neutrális illatú, hársmézes ízvilággal kiegészített Tokaji Kabar 2021 száraz borára esett a választása. Ezúton köszönjük kedves szavait:

Káli Ildikó látogatása

Káli Ildikó Sommelier, francia bor és pezsgő szakértő látogatása a Winestone Étteremben

Tokaj belvárosa üde színfolttal gazdagodott.

A hajdani szocreál betonszörny, a Tokaj hotel új gazdára lelt, és az átépítést követően Mercure Hotellé változott.

Igényes, kreatív belső terekkel és teljesen új külsővel már méltó szálláshelye Tokaj városának.

Őszintén remélem, hogy sok látogatót hoz majd ide és felpezsdíti a várost és a borvidéket is.

Persze a borvidék fellendítését nem a hoteltől, nem a külföldi vendégektől és valami csodától kell várnunk! Tokaj megmaradása legfőképpen rajtunk, magyar honpolgárokon múlik!

A szálloda éttermi részén hatalmas borkínálattal találkozunk! Végre már tokaji borokat is lehet kapni!

Réges rég, mikor először jártam a borvidéken franciákkal, az éttermekben sehol sem lehetett Tokaji bort kapni, mondván, hogy minek legyen, hiszen a helyieknek úgyis tele van a pincéje vele. És ha étterembe mennek, akkor valami mást szeretnének inni: badacsonyit, somlait… Anno, az éttermek abszolút nem gondoltak a messziről jövő utazó igényeire. Szerencsére ez most már nagy mértékben megváltozott!

Ahogy a Mercure Hotel “bor falán” is látszik rendkívül gazdag és igényes a borkínálat!

“Hab a tortán”: a Szálloda heti rendszerességgel szervez BORKÓSTOLÓT, melyen külsősök is részt vehetnek!

Az ételeknél pedig a helyi termékek kerülnek előtérbe, mint például a fotón látható grillezett Mádi sajt.

A poharamban: 

A szálloda mellett, a Tisza és a Bodrog partján nemrég kialakított futó/kocogó útvonal és bicikli út halad végig! Külön élmény így gyönyörködni a tájban, egy karnyújtásnyira a folyótól!


„Dans la ville de Tokaj, Chef-lieu de la région viticole de Tokaj, en Hongrie, sur les rives de la rivière Tisza, un hôtel Mercure a ouvert ses portes, aux intérieurs raffinés, avec une vaste sélection de vins fins et une cuisine raffinée!

L'Hôtel organise chaque semaine une dégustation de vins.”

„In the city of Tokaj, in the Tokaj wine region, Hungary, on the banks of the Tisza river, a Mercure hotel has opened, with sophisticated interiors, a huge selection of fine wines and refined cuisine!

The Hotel organizes a wine tastings on a weekly basis, in which outsiders can also participate.”

Tisztelt Tulajdonos!

Ismeretlenül is szeretnék köszönetet mondani Önnek és a Belsőépítésznek az igényes, esztétikus környezet kialakításáért. Nem is gondoltam volna, hogy egy szállás ennyire meghatározhatja egy pár napos ott tartózkodás hangulatát.

A korábbi szocreál Tokaj hotel betonszörny nagyon hasznos, hogy egyáltalán létezett, mert megfáradt vándorként Tokaji bortúrák után ott hajtottam álomra a fejem. Az épület olyan csúnya volt, hogy már szinte szánalomból is megsajnáltuk, és elkezdtük szeretni. A szálloda átalakulása olyan, mint amikor egy csúnyácska hernyó átváltozik egy csodálatos pillangóvá.

Nagyon tetszett, hogy a szálloda lobbyjában eltérő hangulatokat teremtettek, melyek bár különböznek, mégis összeérnek és harmonikusan kapcsolódnak egymáshoz! Értékeltem a tágas tereket.

Feltételezem, hogy az étterem egyik üveg oldalát nyáron majd ki lehet nyitni és akkor ez a tér is összekapcsolódik az utcával.

Nagyszerű, hogy a folyóra néző szobákból ilyen gyönyörű kilátás nyílik, és erre a nagy ablakfelületekkel is rásegítettek. Ezzel szinte beengedik a természetet, a folyót a szobákba, a vendégekhez. Így a szálloda nem egy külön, elszeparált egységet képez, hanem egybeolvad a környezettel.

Az egész hotelre jellemző a franciás kreativitás és elegancia.

Nagyra értékeltem továbbá azt, hogy a borokat mindenütt előtérbe helyezik, folyamatosan emlékeztetve arra, hogy egy borvidék, mégpedig a világ egyik legizgalmasabb borvidékének fővárosában vagyunk!

A borkínálatuk széles, és egyszerűen remek: mind a tokaji borokból, mind pedig más borvidékek borászataitól.

A szálloda már csak a boroknak köszönhetően is remek találkozási pont lehet sokak számára. Nagyszerű ötletnek tartom, hogy folyamatosan szerveznek borkóstolókat!

Frappánsnak tartottam a növények jelenlétét, így például a Winestone étteremben a mennyezetről alámerülő növényi kreációkban. Remélem, hogy a Hotel Mercure Tokaj új dinamizmust visz Tokaj városának és a borvidéknek az életébe.

Kívánok Önöknek kedves, szimpatikus és főként visszatérő vendégeket.

Üdvözlettel,
Káli Ildikó
Boroktató
Címzetes egyetemi docens – Kodolányi János Egyetem
A Magyar Sommelier Szövetség Tiszteletbeli Elnöke

« Előző Összes hír Következő »

Aktuális ajánlataink

Élje át a Tokaji borvidék varázslatos hangulatát a Mercure Tokaj Center****superior szobáinak egyikében. Kezdje szállodánkban a Tokaji borvidék és környékének felfedezését!

Wine Vibes - Hétvégi csomag 2024

Részletek

Különleges ajánlatok

Iratkozzon fel hírlevelünkre és jusson hozzá az elsők között az egyedi kedvezményekhez.