Káli Ildikó látogatása
Szállodánk Winestone Éttermébe látogatott Káli Ildikó Sommelier, francia bor és pezsgő szakértő, ahol helyi alapanyagokból készült ételünket fogyasztotta és borkínálatunkból a Dereszla Pincészet fiatalos, könnyed, neutrális illatú, hársmézes ízvilággal kiegészített Tokaji Kabar 2021 száraz borára esett a választása. Ezúton köszönjük kedves szavait:
Káli Ildikó Sommelier, francia bor és pezsgő szakértő látogatása a Winestone Étteremben
Tokaj belvárosa üde színfolttal gazdagodott.
A hajdani szocreál betonszörny, a Tokaj hotel új gazdára lelt, és az átépítést követően Mercure Hotellé változott.
Igényes, kreatív belső terekkel és teljesen új külsővel már méltó szálláshelye Tokaj városának.
Őszintén remélem, hogy sok látogatót hoz majd ide és felpezsdíti a várost és a borvidéket is.
Persze a borvidék fellendítését nem a hoteltől, nem a külföldi vendégektől és valami csodától kell várnunk! Tokaj megmaradása legfőképpen rajtunk, magyar honpolgárokon múlik!
A szálloda éttermi részén hatalmas borkínálattal találkozunk! Végre már tokaji borokat is lehet kapni!
Réges rég, mikor először jártam a borvidéken franciákkal, az éttermekben sehol sem lehetett Tokaji bort kapni, mondván, hogy minek legyen, hiszen a helyieknek úgyis tele van a pincéje vele. És ha étterembe mennek, akkor valami mást szeretnének inni: badacsonyit, somlait… Anno, az éttermek abszolút nem gondoltak a messziről jövő utazó igényeire. Szerencsére ez most már nagy mértékben megváltozott!
Ahogy a Mercure Hotel “bor falán” is látszik rendkívül gazdag és igényes a borkínálat!
“Hab a tortán”: a Szálloda heti rendszerességgel szervez BORKÓSTOLÓT, melyen külsősök is részt vehetnek!
Az ételeknél pedig a helyi termékek kerülnek előtérbe, mint például a fotón látható grillezett Mádi sajt.
A poharamban:
- Chateau Dereszla: Kabar 2021 Chateau Dereszla
A szálloda mellett, a Tisza és a Bodrog partján nemrég kialakított futó/kocogó útvonal és bicikli út halad végig! Külön élmény így gyönyörködni a tájban, egy karnyújtásnyira a folyótól!
„Dans la ville de Tokaj, Chef-lieu de la région viticole de Tokaj, en Hongrie, sur les rives de la rivière Tisza, un hôtel Mercure a ouvert ses portes, aux intérieurs raffinés, avec une vaste sélection de vins fins et une cuisine raffinée!
L'Hôtel organise chaque semaine une dégustation de vins.”
„In the city of Tokaj, in the Tokaj wine region, Hungary, on the banks of the Tisza river, a Mercure hotel has opened, with sophisticated interiors, a huge selection of fine wines and refined cuisine!
The Hotel organizes a wine tastings on a weekly basis, in which outsiders can also participate.”